Prolećna proliferacija

Posted in Uncategorized

Prolećna proliferacija

Ja retko pokazujem svoj balkon. Naravno da je to ozbiljan razlog. Vidim toliko lepih čitalaca u grupi Facebook da se samo bojim moje skromne savesti. Danas sam doneo pravu baštu iz 9. okruga u Budimpešti. Oaza stvorena na petom spratu je radost stanovnicima i susjedima svakodnevno. Za sadnju i negu velikog broja biljaka neophodna je ne samo stručnost, već i ljubavna nega i puno posla, ali vid i klima za sve nadoknađuju.

“Ovde ima puno biljki. Sa leve strane: niz medaljon kaktus sa mnogim novim listovima i nekim cvetnim pupoljcima. Iznad njega je veliki kaktus kopile. Iza njega, u uglu je trčanje kaktusa i velika agava. U sredini slike, listovi mečarica su “razgranati”. Još uvek ne vidim da li će doneti cveće? Ispod njega, imate 3 pupoljka. U sred balonske grme, to je 3 godine, lepo se pojavljuje. Desno iznad njega, belo sanduk od drveta, iznad njega potiče. Sa desne strane slike, skarlatpiros zeleni đumbir koreni su nadmoćniji. Otvorili su, ali njihovi listovi su divni. I na prvom mestu slike, lepota mog života je moja bum. Bio sam umoran i propušten ovog proleća. 🙂

Iz mog prozora: landereri, mirisne ljubičaste begone i komarnici, dva na ivici velikih begonija na početku njihovog rasta.

Ova slika je stavljena u tišinu. Počinje sa mojom dvanaestom godinom. Dozvolite mi da dobijem formu za ogranak. Ispod grana nalazi se dobro mesto za list kaktusa i neke od njegovih manjih, cvjetnih senka. I male ptice vole da sednu na njoj kada posete hranu.

Moj skroman ležernik polako i polako cveti. Ima 8 pločica, 4 velike, 4 manje. Ova kremasta boja mi je omiljena. Uštedela sam je dva puta od hvatanja uši. Doneo sam joj originalnu malu fotografiju sa Kipra. Tu je i cvet od limun žute, ali na žalost ovaj cvet neće biti tu ove godine. Zimi je bio veoma bolestan, ali na sreću bio je prilično pucač. Kikezeltem.

Dvostruko roze. Od čega imam dve velike biljke, oni su najstariji. Mirisne ugodnosti.

Bledo je ružičast, sa jednim cvetom. To je srednje velika biljka od mojih kolega već 9 godina.

Tako se kreću na ivici terase. Oni pružaju malo intimnosti. Ili ih privlače? 🙂

Mogu ih videti sa prozora. Desna strana svih pupoljaka je velika grmlja bele boje porcelana. Nema cvijeta ikada otvoreno.

Upišite pojam za pretragu i pritisnite taster za unos

Moja korpa