Kraljica Himalaja, Cimbidium je zvezda na izložbi jesenjih orhideja

Posted in Uncategorized

Kraljica Himalaja, Cimbidium je zvezda na izložbi jesenjih orhideja

Ako ćete u novembru biti izložba orhideje! Uobičajena lokacija u Vajdahuniadvar, impozantan objekat od mađarskog Muzeja poljoprivrede održao orhideja izložbu velikih razmera od 9. novembra 2017. i 12. Ovog puta će se fokusirati kraljica Himalaja, Cimbidium.

Tokom mađarski Orhideja Društvo organizuje izložbe četiri dana pored stotina cvetanja, šarene, mirisno Cimbidium Orchid mogu da nauče o generaciji bliže posetiocima. Uvođenje daljinskog potomke, šarene, velikih procvetale cimbidium hibride, kao i mnogi – ga je zadržao u kući i da raste – mali, viseći viragzatu novu uzgoj i.

Ovaj rod orhideja preživio je dve hiljade godina pre prvog pisanog izvora, što dokazuje da je već poznat i kultivisan na Dalekom istoku. Cimbides (Mađari: brodovi) bili su popularni u drevnim vremenima ne samo kao cvetne cvijeće, već i kao rezano cvijeće. Dugačke cvetne tezge sa mnogim velikim, šarenim i mirisnim cvjetovima u vazama su se dugo otvorile, a vrlo su cenjene zbog njihove dekorativne vrijednosti.

Njihova reputacija potvrđuje srednjovekovska fraza:

Imperiona žena se dugo borila sa neplodnošću. Jednog dana, baštovan je napravio nekoliko niti Cimbidium ensifolium u vazi koja je stajala u spavaćoj sobi imperijalnog para. Carica se divila ovoj prelepoj biljci i duboko upropastila svoj ukusni miris. Ona je prestala da postoji i rodila je 13 zdravih djece tokom godina.

To je prelepa legenda, ali pisani izvori svedoče da je Cimbidium korišćen kao biljka u srednjem veku da izleči razne bolesti.

Kao i obično, svi orhidej, kao što su Cimbidi, takođe su bili epiteti plemstva, bogatstva i lepote u poslednje vreme.

Mađarsko biljka koja voli javnost po prvi put kao rezanog cveća, sastao se sa providnim dobozkakban, tokom 80-ih i kasnije pojavili na tržištu cveća biljaka sami imaju duge pisma, pa čak i duže viragszaraikkal. Inicijalna senci popularnosti osobina da vole zimu u hladnom, svetlom mestu, što je obično nije moguće da im se obezbedi kuća, tako da je gubitak prosperiteta u većini slučajeva.

Breeders decenije rada kao rezultat novih hibrida su stvorene, koja je, kako su lepe, mirisni i šareni od svojih prethodnika, ali imajući mnogo lakše. Specijalisti kao što su novi, ali popularni i popularni hibridi, takođe mogu da se susretnu sa rodnim vrstama Cimbidium iz Azije, koje se retko mogu videti kod kuće u cvećare.

Tokom četiri dana izložbe, mađarsko društvo Orchidea čeka profesionalnu pomoć i prezentacije.

Uvereni smo da niko neće moći da izdrži obilju izložbe hortikulture u Evropi i prekomorske orhideje, a niko neće doći bez orhideja.

Upišite pojam za pretragu i pritisnite taster za unos

Moja korpa