Pogodan za vrt, čija ograda je napravljena od leandera

Posted in Uncategorized

Pogodan za vrt, čija ograda je napravljena od leandera

Nikada ne bih pomislio da kroz blogovanje – kako mi znamo to nije interaktivni žanr – upoznajem toliko velikih ljudi. Sastanci Balkonade su takođe sjajna prilika za lične poznanike, ali ja dobijam sve više privatnih poziva na lepše uređene vrtove za čitanje. Prošle subote sam otišao u baštu gde je ograda i dalje u krevetu.

Maria Pribelski je volela Leandera više od 20 godina, pošto je bio opsednut sakupljanjem. Danas imamo na stotine mediteranske lepote i sve druge sorte, u drugim bojama. Svi znaju njegovo ime i on voli da se ismevaju na njih nakon teškog dana. U stvari, čak i ako ste zabrinuti za osobu, situacija će naći lek za vaše omiljeno cveće, a uskoro će se rešiti. Ali ću joj reći Marii.

“Moja bašta ima posebnu klimu. Mi smo peti član šestog koherentnog toplinskog mosta, pa se u bašti pojavila posebna mikroklima. To znači da je zima i leta nekoliko stepeni toplije nego bilo gde drugde na ulici. Ako ja ljetam svoje biljke tokom leta, zahvaljujući sunčanom sunčevom vremenu, kreira se sloj vode iznad bašte i to je ono što ljubitelj Leander želi. Ako to nije čak ni morski vazduh, ali je tako mršav.

 

 

Možda bih počeo sa korenima, kako mi se dopalo lander. Baka moje bake je imala dva biljka sa dvostrukom bijelom i dvostrukom burgundijom. Od tada nisam pronašla nikuda, bila je gotovo crna i mirisna.

Ništa nije uradio sa njima, u jesen ih je odveo u vinski podrum, gdje su bili puni mraka, bez vode. U proleće kada ih je doneo, ništa nije uradio s njima, niti ih je zasadio niti posipao. Ponekad, kada se setio, popio je malo vode i toliko je bilo. Ta dva cvijeća su bila odsečena u otvoru. Prošlo je od proljeća do jeseni i imalo je miris koji nikad ne bih zaboravio. Nakon što sam proveo celo leto, imao sam vremena da ih volim.

Pre oko 20 godina sam kupio svoj prvi Leander, dvostruko žuto luteum plenum, kojeg zovem Bež. Ja sam ga posadio u vrtu u proleće, bio je divan, ali nikad nije postojao. Uzeo sam je jesen, stavio ga u posude i natopio ga. Tako je prošlo 8 godina.

Onda sam uz pomoć Interneta ušao u grupu Leander gde su mi rekli da ona nije cvetala jer sam pogrešila. Ako ga posadim svake godine, prvo ću ga ukoriti u korijenu i donesi cvijeće, jer na žalost nisam u mediteranskoj zemlji.

Moramo biti prevaziđeni mrazima, za razliku od mediteranskih zemalja, gdje raste divlje na autoputu, skoro ogromno drveće. Tamo, bez obrezivanja ili čak brige, u njemu ima puno cvjetova, jer vlažna voda dopunjuje vlagu koju treba uzeti sa zemlje. Leandereri imaju mnogo većih korena ili čak par metara, jer se duboka voda može apsorbovati samo.

U grupi, mnogi od mojih pratilaca, koji su me čitali 30-40 godina, naučili su mnoge stvari ovde i tamo. Ne bi otišli ​​bez njih.

Između ostalog, shvatio sam koliko vrsta leandera postoji i zaljubio sam u biljku koju sam počeo sakupljati. Bez pauze. Dok ne dobijem 160 komada. Zatim sam zaustavio jer su me upozoravali da će rasti, a onda bi mi trebao vrt dvostruko više.

Tako sam spustio datoteku do 100, ovo je osnovni set, i jedva da sam se mogao otarasiti bilo kog od njih. Ograda je izrađena iz redova dva reda od komšije. Oni imaju veće stope rasta, prvo su niži. Dakle, formiraju gustu ogradu. Potrebno im je puno brige, ali to vrijedi.

Milion ljubavi, razgovor, lični kontakt sa svakim, odvojeno, po imenu. Ujutro sam uzeo prvu stvar koju ću ići kod njih u pižama i zamoliti ih da spavaju? Videću koja je donela nova cveca u noć da vas iznenadi sa svežim otvaranjem ujutru.

Odsekao sam cveće i pričao sa njima o svakodnevnim stvarima. Moj Berri psi gleda sve u dlan i dobija sve.

Ovaj sat je vrhunac dana, i popunjavam ga za svakodnevni rad. Bez mog cveća bih bio pola čoveka. Baršunaste latice, nijansi svih boja duge i mirisi daju mi srce, dušu moja topli lek, zadovoljstvo.

Zahvalan sam na sudbini koju mogu donijeti na moj um. Oni su članovi porodice sa kojima pričam o svemu od ljubavi do cvetanja. Svakodnevno pregovaram sa nebeskom baštom da pomognem moju baštu sa neba. ”

Hvala vam na prekrasnom iskustvu, fotografijama i pričama!

Čudesne landerije su i mene potpuno fascinirane. Naravno, i druge ljepote su se razvile u bašti koje su zaslužile za fotografiju.

Naravno, pitao sam Mariku da nas otvori u sve tajne brige o Leanderovom. To je učinio, tako da ću u novom postu kladiti uskoro.

Upišite pojam za pretragu i pritisnite taster za unos

Moja korpa